Wij hebben een nuttige bijdrage geleverd aan de tot stand koming van een onbekende aflevering van de t.v.serie Floris.

Vorig jaar september kwam Paul van den Heuvel van MediaDrome Nijmegen bij ons met interessant beeldmateriaal. Hij was via de toenmalige regisseur Gerard Soeteman in het bezit gekomen van een serie oude filmbanden van de bekende t.v.serie.  Omdat wij over de apparatuur beschikken om die te bekijken en te repareren, kwam hij bij ons terecht. Daarbij werden de onbekende beelden ontdekt, die destijds niet werden gebruikt omdat het budget door de makers ver was overschreden en de NTS besloot om de serie te beeindigen.

 

Met behulp van tekeningen van Gerrit Stapel, die eerder een stripversie van Floris maakte, componeerde Paul een nieuwe dertiende aflevering. Deze werd zaterdag, 20 augustus, vier keer in kasteel Doornenburg vertoond. Voor die eerste voorstellingsdag was hoofdrolspeler Rutger Hauer speciaal uitgenodigd. Onze medewerking werd vermeld in de aftiteling.

foto : Ineke Martin

Een tip?

Kent u iemand die nog een oud filmblik heeft liggen, heeft u zelf iets of heeft uw bedrijf oude blikken die ze misschien willen wegdoen?