BOMVOLLE VEREENIGING BIJ ONZE VOORJAARSVOORSTELLING

Dat bewegende beelden van onze stad een groot publiek trekken, bleek maandag 3 april weer tijdens de voorstelling Verdwenen, maar niet verloren. Dat was de titel van onze voorjaarsvoorstelling in De Vereeniging. Ruim twee uur kwamen bewegende beelden langs van het Nijmegen in de twintigste eeuw. En liefst 2500 kijkers – verdeeld over de middag- en de avondvoorstelling - zorgden tweemaal voor een bomvolle grote zaal. 
De kijkers zagen twaalf films die werden voorafgegaan door inleidingen van de twee explicateurs. De films waren al eerder door onze vrijwilligers gemaakt (bijvoorbeeld een fraaie film over het dit jaar het eeuwfeest vierende Willemskwartier) of zijn het afgelopen jaar door hen samengesteld uit oud materiaal. Dat leverde mooie overzichtsbeelden op van de binnenstad en het station en stationsplein, en van fabrieken, zwembaden, markten en winkels in Nijmegen.
De zaal reageerde enthousiast op het geboden materiaal. Regelmatig waren uitroepen van herkenning en instemming bij beelden en commentaar hoorbaar. Vertedering, verrukking en verrassing (Wist u dat Nijmegen in 1937 een werkeloosheidspercentage van bijna 72% had?) volgden elkaar op. En bij de film over spelende kinderen zong de zaal de bekende kinderliedjes als Dikkertje Dap enthousiast mee.
Een jaar lang zijn we bezig geweest met de voorbereidingen van de voorstelling. Maar de enorme waardering van de voorstelling van dit jaar zijn een grote stimulans om binnenkort weer te starten met een jaar voorbereidingen voor die van 2018. De voorjaarsvoorstelling is dan op maandag 16 april. Weer in de grote zaal van de Vereeniging. U bent er dan toch ook weer? 

 

Een tip?

Kent u iemand die nog een oud filmblik heeft liggen, heeft u zelf iets of heeft uw bedrijf oude blikken die ze misschien willen wegdoen?