Zo’n 1700 toeschouwers bezochten maandag Op weg naar een groene stad. Dat was de titel van onze voorjaarsvoorstelling 2018. In het tweeënhalf uur durende programma zagen de kijkers beelden uit de jaren dat Nijmegen nog geen groene hoofdstad was.

Zwart-witbeelden van onze groene Waalbrug en onze parkvoorzieningen werden gevolgd door kleurenfilms van Auto-Palace en Honig. We zagen hoe er in de omgeving ook niet-Honigproducten geproduceerd en geconsumeerd werden. En we zagen beelden van de stad in 1938 en 1965.

Veel aandacht was er dit jaar voor het vervoer. Voor de pauze ging het over goederen- en babytransport in stad en omgeving, erna werd aandacht besteed aan meer en minder vervuilend personenvervoer in Spijkerautomobielen en trolleybussen.

Natuurlijk vergaten we in de voorstelling ook niet dat het honderd jaar geleden is dat onze bekende edelsmid Rudi Arens werd geboren en dat 2018 het Marikenjaar is, omdat zij 500 jaar geleden ‘geboren’ werd. En al dat serieuze werk wisselden we af met vrolijke beelden van marcherende olifanten, fietsbellende Mater Deileerlingen, relaxte balkonvissers en dansende meisjes in het Goffertpark.

Onze vaste inleider van dienst Marcel Claassen voerde samen met gast-explicateur Marja Begheyn de aanwezigen door het programma. Tijdens de avondvoorstelling ontving ons bestuurslid Ineke Martin van voorzitter Joost Rosendaal de gouden SNBIB-erespeld voor het vele werk dat zij in de afgelopen vijftien jaar voor onze stichting heeft verricht. De succesvolle voorjaarsvoorstelling was weer een illustratie van het  coördinerende vermogen van de immer actieve Ineke.

Er was weer veel te zien en te bespreken! 

En dan nu: op naar de voorstelling van volgend jaar op 8 april 2019. Zet die datum alvast in uw agenda.

Een tip?

Kent u iemand die nog een oud filmblik heeft liggen, heeft u zelf iets of heeft uw bedrijf oude blikken die ze misschien willen wegdoen?