Oktober is de Maand van de Geschiedenis. In het hele land worden er dan allerlei historische activiteiten georganiseerd. In Nijmegen worden die sinds 2011 in een weekend geconcentreerd onder de naam 024 Geschiedenis Nijmegen. In 2018 is dat van 19 t/m 21 oktober. En ook dit jaar verlenen wij natuurlijk onze medewerking daaraan. 

Deze keer is het thema van de Maand van de Geschiedenis ‘opstand’. Met name in de jaren zestig en zeventig droeg Nijmegen de predikaten rebels, revolutionair en recalcitrant. Het kostte ons dus niet zoveel moeite om historische beelden te vinden die bij het landelijke thema pasten.

Wij draaien op zaterdag 20 oktober van 12.00-16.00 uur in de nieuwe zaal van Lux films uit ons archief. U kunt dan natuurlijk beelden verwachten van de Piersonrellen en van demonstraties voor het oude politiebureau. Maar nu Nijmegen dit jaar groene hoofdstad is, vinden we dat ook beelden van de protestmars ‘Ooy moet blijven’ niet mogen ontbreken.

Noteer zaterdagmiddag 20 oktober dus vast in uw agenda!

Een tip?

Kent u iemand die nog een oud filmblik heeft liggen, heeft u zelf iets of heeft uw bedrijf oude blikken die ze misschien willen wegdoen?