Op maandag 8 april zijn de filmvoorstellingen van de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld in  Concertgebouw De Vereeniging.

Het is dit jaar 35 jaar geleden dat deze stichting is gemaakt met als doel het verzamelen en vertonen van historische werken beelden van Nijmegen en omgeving. Vanaf 2004 is het Arsenaal haar werkplaats, midden in het culturele hart van de stad. Uit het Arsenaal van Nijmegen Blijft in Beeld is dan ook de nuttige titel van de filmvoorstelling 2019.

Ook variabel programma, Diverse herkenbare personen, plaatsen en hunbestandjes blijven komen, soms in kleur, soms in zwart-wit. Personen komen voorbij, bezoekers van de cafetaria ook als vorstelijke bezoekers van de stad. Herkenbare plaatsen als de Vereeniging, de Sint Annamolen en de oude benedenstad komen langs. En verschillende gebeurtenissen uit het verleden zijn weer tot eendracht, zoals de opening van het Radboudziekenhuis (in zwart-wit) en van de Goffert (voor de eerste keer in kleur). Interessant in dit verband is also also also in this verband is film over de eerste 25 jaar Zomerfeesten, voorzien van commentaar door toenmalige organisatoren.

Er zijn belangrijke films van twee belangrijke Nijmeegse cineasten. Joris Ivens is een mondiaal gelauwerde professionele documentairemaker die niet alleen in Nijmegen opgroeide, maar daar ook zijn eerste - Indianen! - film gemaakt op dertienjarige leeftijd. Heel ander werk is dat van amateurfilmer Wim Bult, een van de eerste Nijmegenaren die lokale gebeurtenissen vlak voor, tijdens en na de oorlog registreerde.

Het is dus weer een aantrekkelijk, afwisselend programma. De voorstelling duurt - inclusief pauze - ongeveer tweeëneenhalf uur.

 

Uit het Arsenaal van Nijmegen Blijft in Beeld wordt vertoond op maandag 8 april in de Grote Zaal van Concertgebouw De Vereeniging. Er zijn twee voorstellingen, een om 14.00 uur en een om 20.00 uur. Kaartjes kosten € 10, - per stuk en kunnen vanaf 26 maart worden gekocht in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (de Mariënburgkapel) of besteld via de website www.stadsschouwburgendevereeniging.nl . Het Huis van de Geschiedenis is van dinsdag t / m zaterdag geopend van 11.00-17.00 uur en op zondag van 12.00-17.00 uur.

 

Komt u met een rolstoel? Wilt u dat dan vooraf zelfs laten weten? Er gaat dan naar de weg naar een vaste plaats zorg. U kunt dat doorgeven door het afhalen van de kaarten in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis van - als u uw kaartje koopt via de website - dmv een e-mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . 

 

Voorafgaand aan de avondvoorstelling van na de middagvoorstelling kunt u gebruik maken van het SNBiB-driegangenmenu dat speciaal voor deze dag is samengesteld. Wilt u rustig genieten van uw maaltijd dan is reservering tussen 17.00 en 17.30 uur gewenst. U kunt zich aanmelden bij het Grand Café van De Vereeniging, telefoon 024-3221028. Het driegangenmenu kost  € 26,00 per persoon (exclusief dronk).