Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

 

Home movie day tijdens de 024 uur van de Nijmeegse geschiedenis

Tijdens de 024 uur van de Nijmeegse geschiedenis in het weekend van 24 en 25 oktober 2015, zal de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld voortborduren op het internationale Home Movie Day. Op zaterdag 24 oktober krijgt men de kans om eigen huis-, tuin-, en keukenfilms te laten zien, te delen en te laten conserveren in het Arsenaal, te Nijmegen.

Home Movie Day

De Home Movie Day is een jaarlijks terugkerend evenement waarin men de kans krijgt om eigen gemaakte films te delen. Over de hele wereld verzorgen organisaties evenementen waarin amateurfilms, het delen hiervan én het behouden van deze beelden centraal staan.

De Stichting Nijmegen Blijft in Beeld roept daarom iedereen op om bewegend beeldmateriaal te delen over Nijmegen en de directe omgeving van Nijmegen, tijdens de 024 uur van de Nijmeegse geschiedenis. Het enige criterium is dat de beelden binnen de periode van 1950 en 2000 vallen.

Meer informatie over de internationale Home Movie Day kunt u hier vinden.

Tussen Droom en Daad

De maand van de geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland. Het thema van 2015 is 'Tussen droom en daad'. Jaarlijks trekt het evenement duizenden bezoekers en worden er honderden activiteiten georganiseerd. De feiten over 2014 op een rijtje (Bron):

  • 400.000 bezoekers.
  • 800 activiteiten.
  • 500 deelnemende instellingen.
  • 35 partner organisaties.
  • 1,2 miljoen euro mediawaarde.

 

Kunnen wij op uw steun rekenen?

Naast de Home Movie Day zal de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld ook op andere manieren haar bijdrage leveren aan de maand van de geschiedenis. Zo is de stichting tijdens de nacht van de geschiedenis (vrijdag 23 oktober) aanwezig bij de geschiedenismarkt. Verder zal de stichting ook met een sterk en geschoold team meespelen tijdens de jaarlijkse geschiedenisquiz, in de LUX, te Nijmegen.