De Stichting Nijmegen Blijft In Beeld verzamelt en vertoont filmmateriaal van Nijmegen en omgeving sinds 1984. Ieder jaar heeft de Stichting een jaarlijkse themavoorstelling in De Vereeniging. Zo'n 2000 kijkers zien dan bewegende beelden over een onderwerp uit Nijmegen en omstreken.

Concertgebouw De Vereeniging bestaat dit jaar 100 jaar en staat tijdens deze voorstelling centraal, samen met Nijmeegse podiumkunsten. De vrijwilligers van de Stichting hebben in de afgelopen maanden een gevarieerd programma samengesteld. Er zijn beelden van muziek op straat en in het theater, van amateur- en professionele kunstenaars, van Nijmeegse en  buitenlandse artiesten, in galakostuum of minder gekleed. Natuurlijk speelt ook De Vereeniging zelf een belangrijke rol in de voorstelling. Sinds  het afgelopen jaar werkt de Stichting  aan een fraaie documentaire over het verleden, heden en de toekomst van het gebouw.

De voorstelling van dit jaar wordt extra bijzonder door de komst van een mystery guest. Komt u ook? De voorstellingen zijn op maandag 13 april in de grote zaal van De Vereeniging. Er is een middagvoorstelling die om 14.00 uur begint, en een avondvoorstelling die om 20.00 uur start. De voorstellingen duren ongeveer anderhalf uur.

Kaartjes kosten € 7,50. Deze zijn te verkrijgen in Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in de Mariënburgkapel. Deze is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00-17.00 uur. De kaartverkoop start 31 maart. Donateurs van de Stichting kunnen daar ook hun gratis toegangsbewijzen ophalen.