Namens het bestuur en vrijwilligers willen we u danken voor uw belangstelling. Waarvan geen gebrek zoals te zien is op deze foto.

Volgend jaar is de voorstelling op 8 april, we zien u dan graag terug.

Vandaag, 27 maart is de kaartuitgifte voor onze donateurs begonnen.
Het liep om 11.00 uur meteen storm. In een half uur waren 100 kaarten weggegeven. 
Volgende week dinsdag, 3 april, start de kaartverkoop.
Deze is ook in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburgkapel)
Het huis is van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend.
Ook op koopzondag (’s Maandags gesloten)

Voor wie niet naar de stad wil komen: u kunt ook kaartjes kopen via Kaartverkoop Vereeniging filmvoorstelling SNBiB

Op 16 april kunnen liefhebbers van beelden van oud-Nijmegen hun hart weer ophalen. Dan pakt de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld weer flink uit tijdens haar jaarlijkse filmvoorstelling. Onze stichting verzamelt en vertoont al sinds 1984 bewegende historische beelden van onze stad en omgeving. En ieder jaar wordt in twee grote voorstellingen in De Vereeniging een selectie van dit verzameld materiaal vertoond. Deze keer gebeurt dat op maandag 16 april in de Grote Zaal van Concertgebouw De Vereeniging. 

We wensen u het allerbeste voor 2018.  
Al een nieuwe agenda?
Noteer dan vast 16 april de dag van onze voorstellingen in de grote zaal van Concertgebouw de Vereeniging

Het winterseizoen is traditioneel een periode waarin we veel voorstellingen op locatie verzorgen. Zaterdag 26 waren we aanwezig in het Cardo-theater aan de Nijmeegsebaan, waar Zonnebloemleden van de regio Nijmegen voor hen bekende beelden van oud-Nijmegen langs zagen komen.

Drie dagen later gaven we acte-de-présence in Joachim & Anna. Daar was onze voorstelling een van de onderdelen van de Vrijwilligersbedankdag van de Waalboog. Voor de vrijwilligers van de vier instellingen die daaronder vallen (Joachim & Anna, Nijevelt, de Honinghoeve en het Sint Jozefklooster) was een uitgebreid programma georganiseerd dat naast onze voorstelling een groot aantal workshops omvatte. 175 vrijwilligers waren aanwezig, dus ook hier was over belangstelling niet te klagen.  

Vrijdag 9 juni j.l. waren we aanwezig voor een voorstelling op locatie in hotel Belvoir. We verzorgden daar een onderdeel van het slotprogramma van de Nederlandse Vereniging van Postzegelverzamelaars afdeling Nijmegen. Het was een bijzondere dag voor deze filatelistenclub: niet alleen werd het honderdjarig bestaan gevierd, het was ook de allerlaatste bijeenkomst van de vereniging. We draaiden een programma van ongeveer een uur. Marcel Claassen praatte de filmfragmenten postzegeltechnisch aan elkaar.
Ook N1 was aanwezig; beelden van de bijeenkomst zijn te zien op www.n1.nl

 

 

BOMVOLLE VEREENIGING BIJ ONZE VOORJAARSVOORSTELLING

Dat bewegende beelden van onze stad een groot publiek trekken, bleek maandag 3 april weer tijdens de voorstelling Verdwenen, maar niet verloren. Dat was de titel van onze voorjaarsvoorstelling in De Vereeniging. Ruim twee uur kwamen bewegende beelden langs van het Nijmegen in de twintigste eeuw. En liefst 2500 kijkers – verdeeld over de middag- en de avondvoorstelling - zorgden tweemaal voor een bomvolle grote zaal. 
De kijkers zagen twaalf films die werden voorafgegaan door inleidingen van de twee explicateurs. De films waren al eerder door onze vrijwilligers gemaakt (bijvoorbeeld een fraaie film over het dit jaar het eeuwfeest vierende Willemskwartier) of zijn het afgelopen jaar door hen samengesteld uit oud materiaal. Dat leverde mooie overzichtsbeelden op van de binnenstad en het station en stationsplein, en van fabrieken, zwembaden, markten en winkels in Nijmegen.
De zaal reageerde enthousiast op het geboden materiaal. Regelmatig waren uitroepen van herkenning en instemming bij beelden en commentaar hoorbaar. Vertedering, verrukking en verrassing (Wist u dat Nijmegen in 1937 een werkeloosheidspercentage van bijna 72% had?) volgden elkaar op. En bij de film over spelende kinderen zong de zaal de bekende kinderliedjes als Dikkertje Dap enthousiast mee.
Een jaar lang zijn we bezig geweest met de voorbereidingen van de voorstelling. Maar de enorme waardering van de voorstelling van dit jaar zijn een grote stimulans om binnenkort weer te starten met een jaar voorbereidingen voor die van 2018. De voorjaarsvoorstelling is dan op maandag 16 april. Weer in de grote zaal van de Vereeniging. U bent er dan toch ook weer? 

 

Onlangs is een bijzondere film gevonden van de hulp die de Amerikaanse stad Albany na de Tweede Wereldoorlog verleende aan Nijmegen. Op 11 april 2016 tijdens haar jaarlijkse voorstellingen in De Vereeniging vertoont Nijmegen Blijft in Beeld deze unieke beelden voor het eerst sinds bijna zeventig jaar.

Na een speurtocht van jaren stuitte de stichting Nijmegen Blijft in Beeld uiteindelijk bij toeval op de film This is Nijmegen. Deze film uit 1947 duurt 11 minuten en is in opdracht van de gemeente Nijmegen gemaakt als dank voor Albany, de hoofdstad van de Amerikaanse staat New York. 

De bekende speeltuin de Leemkuil uit Nijmegen jubileert. De populaire speeltuin bestaat dit jaar 70 jaar en daar wil de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld graag aandacht aan besteden. Hiervoor is de stichting op zoek naar bewegend beeldmateriaal (film, video of dvd) waarin de Leemkuil in de spotlight staat. 


Bent u op zoek naar een leuk cadeau?. De Stichting Nijmegen Blijft in Beeld heeft nu een cadeaubon waarmee u iemand donateur kunt maken voor een jaar. Maak € 15,00 (het mag ook meer zijn) over onder vermelding van "cadeaubon" en laat iemand genieten van de oude filmbeelden die wij 13 april 2015 weer gaan vertonen in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Hiermee steunt u ons werk.

Voor meer informatie zie Beeldschrift najaar 2014.

Een tip?

Kent u iemand die nog een oud filmblik heeft liggen, heeft u zelf iets of heeft uw bedrijf oude blikken die ze misschien willen wegdoen?