Tijdens een Numaga lezing in 1984, gegeven door Ab Uijen over het bombardement van 22 februari ‘44, werden Polygoonbeelden van het bombardement getoond. Dit was de aanleiding voor het oprichten van de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld.
David Mulder en Nol Smits, die toen in de zaal zaten en Ab Uijen zijn de initiatiefnemers van onze stichting. Dit jaar viert de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld haar veertig jaar bestaan. Dat gaan we vieren. Op dinsdag 2 april zullen de jaarlijkse filmvoorstellingen plaatsvinden in de grote zaal van Concertgebouw De Vereeniging, ’s middags om 14.00 uur en ’s avonds om 20.00 uur.
Het belooft een bijzondere voorstelling te worden. Door donateurs aangevraagde filmfragmenten worden gecombineerd met de pareltjes uit de collectie van SNBiB. We verklappen niet alles, maar in ieder geval kunt u beelden van zeepkisten en zeppelins, muziek en markten, de Goffert en Dobbelman in de gevarieerde jubileumvoorstelling verwachten. En natuurlijk zult u daarin ook bekende Nijmegenaren tegenkomen.

Onze donateurs hebben recht op twee gratis kaartjes. Zij kunnen deze vanaf maandag 11 maart komen ophalen in het Infocentrum WO2 in de Lindenberg, Ridderstraat 27 Nijmegen.

Kaarten á € 12,00 zijn vanaf maandag 18 maart te koop bij het Infocentrum WO2 in de Lindenberg, Ridderstraat 27 Nijmegen en via de site:
https://www.stadsschouwburgendevereeniging.nl/programma?start=2024-04-02&end=#anchorFilters
(dan met € 1,25 administratiekosten extra)
Komt u in de rolstoel, dan hoort de stichting dat graag van u zodat wij in de zaal een plaats voor u kunnen reserveren. Scootmobielen mogen helaas niet in de zaal geplaatst worden.

Een tip?

Kent u iemand die nog een oud filmblik heeft liggen, heeft u zelf iets of heeft uw bedrijf oude blikken die ze misschien willen wegdoen?