Ook dit jaar nam SNBIB weer deel aan de Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz. Het thema van de quiz was zij / hij, aansluitend bij het thema van de nationale Maand van de Geschiedenis.

De quiz bestaande uit 30 multiple choice vragen. Het bedenken van die vragen en antwoorden moet de makers veel moeite en creativiteit gekost hebben. De deelnemers en toeschouwers kregen zo in ieder geval een schat aan nieuwe wetenswaardigheden voorgeschoteld. Wist u bijvoorbeeld al dat Maria van Gelre melaats was, de Zeisstraat nu Sikkelstraat heet, de Blauwvosjes Vroeg Op Stap vraag en dat er in 1907 al korfbal werd gespeeld door de Nijmeegse militairen?

Dit jaar namen 21 teams deel. De drie beste scorende teams behaalden 21 van de 30 te behalen punten. Drie teams volgden met 20 punten, waarna wij kwamen met 17. Ons team bestond dit jaar uit Liesbeth, Marcel, Jacques, Jan en Ien. Een oneven aantal, handig bij verschillen van mening over de te kiezen antwoorden!

nh

Een tip?

Kent u iemand die nog een oud filmblik heeft liggen, heeft u zelf iets of heeft uw bedrijf oude blikken die ze misschien willen wegdoen?